Prije postavljanja kuglica provjeriti stupanj prisustva insekata. Ako se insekti pojavljuju samo u kuhinji, jedno pakiranje je dovoljno za prosječan stan od cca. 40m2.
Ako se insekti pojavljuju i u drugim prostorijama, za potpuno uništenje je potrebno više pakiranja „Bumortina“. Kuglice postaviti na mjesto gdje ima najviše insekata (motor hladnjaka, električni štednjak, kuhinjski elementi i druge ostave hrane).

KAKO POSTAVITI KUGLICE

  • Kuhinje: postaviti jednu kuglicu u kućište motora hladnjaka, jednu iza štednjaka i perilice suđa i po jednu kuglicu u kuhinjske elemente i iznad elemenata.

  • Dnevne i spavaće sobe: postaviti po jednu kuglicu u svaki kut prostorije.vrecica

  • Ostave: postaviti po jednu kuglicu u svaki kut prostorije i po jednu kuglicu iza polica-stalaža.

  • Instalacijske cijevi, cijevi za grijanje, vodovodne i kanalizacijske cijevi u svim prostorijama: postaviti po jednu kuglicu na suha mjesta, ulaza i izlaza cijevi i po potrebi na drugim mjestima.

  • U nekim slučajevima kuglicu prilijepiti na cijev pritiskom na potrebnoj visini.
    Na sličan način postupiti kod žarišta na okvirima vrata, prozora i dr.

DJELOVANJE PREPARATA

Postojeći se insekti uništavaju u roku od pet dana, a novo izlegli kroz narednih pet dana. Period bez pojave insekata iznosi minimum šest mjeseci, a kuglice su aktivne se dok ih insekti ne pojedu.

OPĆE NAPOMENE

Kuglice držati na suhom mjestu. Prije pranja podova i drugih površina, kuglice ukloniti, a vratiti ih na mjesta tek kada se površine osuše.